• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Maffiga Hater värda saligare Munken


Vägrar vara bedårande barn. Hater spelade på Saliga Munken i november, potent pop utan gullighetsfilt.

 

Potent pop utan gullighetsfilt

 

RECENSION/ NORRKÖPING Kollar läget. Skulle Hater hålla för en längre spelning? Senast indiebandet var här stod de på Arbis scen under vinterns Where’s The Music? Nu bytte de röd elegans mot ruffiga Munken.

Bara några ord om Haters spelning på Saliga Munken den 23/11 i Klubb Republiks regi. Jag skrev, när de spelade på Where’s The Music? den 3 februari, att ”Håller detta för en hel skiva?”. Det gjorde det. Så tillvida att det blev utnämnt som ett av årets bästa nykomlingar av musikbloggen Sterogum. Svenska tidskrifter var inte sämre.

Och så har de, gubevars, spelat på Roskilde sedan dess.

Jag skickade ut mig själv för att kolla läget. Arbis är kristallkronor och elegans och Munken är träbord och ruffigt. Så kan också musiken sägas ha förändrats. Eller anpassats.

Jag gillar plattan mycket. Caroline Landahls lätta falsksång för tankarna till Nico, men i en högre tonart. Och den oengagerade tonen påminner om Courtney Barnett. Nog med namedropping – detta är inga bedårande barn av vår tid. Och gullighetsfilten från februari är försvunnen.

I stället hör vi potent och tung pop. Landahl har slutat sjunga falskt. Det är bättre nu och mer profilerat. Men varför är Munken bara halvfull? Precis innan löning?

Er förlust. Detta var maffigt.

© Text och foto: Michael Strandhed

SALIGA MUNKEN Norrköping

23 november 2017
Hater
Arr: Klubb Republik & Saliga Munken


BANDET
Caroline Landahl
Måns Leonartsson
Adam Agace
Lukas Thomasson

LÄNKAR
Hater Facebook FB-evenemang
Klubb Republik Facebook
Saliga Munken Facebook
WTM: Hater sprider kärlek på Arbis recension Kultursidan.nu 4/2 2017

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.