• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

WTM: Hater sprider kärlek på Arbis (recension)


100 charmpoäng. Solskenspopen lyste över Arbis när Hater intog scenen under Where’s The Music? på fredagen.

 

Bedårande barn av vår tid

 

RECENSION/NORRKÖPING De har helt fel bandnamn. En bräcklig röst kombinerat med stadig bas. Solskenspopen lyser över Arbis. Möjligen är musiken aningen onyanserad, även om nivån är hög. 100 charmpoäng till Hater.

”Det var vi som hette Haters i en dag”, sjunger Thåström på albumet Skebokvarnsv. 109. Och ”vi” är förstås Ebba Grön. Är det några här som har trott att Pimme, Gurra och Fjodor ska göra ett comebackgig i all hemlighet? Dom gjorde ju det 2003, under originalnamnet The Haters, efter att Joe Strummer hade dött (tillsammans med Clash-gitarristen Mick Jones).

 

Hater
Många visste att det var hit de skulle.

 

Men… nej. Och jag tror nog att vi alla här vet att Hater är ett helt annat band. Ett band med ett dåligt valt namn. Jag kommer just från en spelning med finska Black Metal Raccoons. DET är ett välvalt bandnamn. Man får precis vad man tror att man ska få. Men Hater är HELT fel. Detta är ren kärlek!

Caroline Landahls röst är som spröda iskristaller ovanpå en smeksam indierytm. Det är som att kura vid brasan när snöstormen rasar utanför knutarna. Omsvepta en gullighetsfilt gungar vi långsamt till musiken med inåtvända leenden.

Kännetecknande är också att indiepoparen Thomas Jonsson (under artistnamnet I’m Kingfisher) inboxar mig med ”Hater är mitt stora favoritband i år! Önskar jag vore där och såg det.” Jag var redan på spåret (liksom jag var på spåret på ett av fjolårets höjdpunkter – Nightbird, som han också rekommenderade). Men jag har ju bara hört Hater på Spotify, och hans ord väger tungt, så jag är förväntansfull innan konserten.

 

Hater
Adam Agaces stadiga bas kombinerat med Landahls bräckliga röst skapar verkligen något säreget.

 

Adam Agaces stadiga bas kombinerat med Landahls bräckliga röst skapar verkligen något säreget. Det är någon sorts solskenspop som lyser upp det nästan fullsatta Arbis. Publiken står med gapande munnar och svarar med stora applåder.

Möjligen är musiken aningen onyanserad, även om nivån är hög. I längden känns det som om tempot är likartat en stor del av tiden. Håller detta för en hel skiva? Den 10 mars vet vi. Då ges debutplattan You Tried ut. Så jag antar att det är för sent att byta bandnamn.

100 charmpoäng till den blyga framtoningen från dessa bedårande barn av vår tid.

© Text: Michael Strandhed

© Foto: Michael Strandhed och Carl Adam Tillberg

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

ARBIS Norrköping

3 februari 2017
Hater
Publik ca 300

Lukas Thomasson
Caroline Landahl
Adam Agace
Måns Leonartsson

Where’s the Music? – Arr: FKP Scorpio

LÄNKAR
Hater Facebook
Arbis hemsida Facebook
Where’s The Music hemsida Facebook Spotify SPELSCHEMA

FREDAG 3 FEBRUARI
WTM: Mouthes ord flög i takt med beaten recension Kultursidan.nu 4/2 2017
WTM: Elin Rigby först ut på Crecendo recension Kultursidan.nu 4/2 2017
WTM: Post Pines fyllde Hedvigs kyrka recension Kultursidan.nu 3/2 2017
Fika-musik mjukstartade WTM-konferens reportage Kultursidan.nu 3/2 2017

TORSDAG 2 FEBRUARI
WTM invigdes med dans utan dans krönika Kultursidan.nu 3/2 2017

FÖRHANDSARTIKLAR
Programmet dag för dag släppt – WTM’17 KortNytt Kultursidan.nu 24/1 2017
Nedräkning – sista 21 akterna till WTM’17 KortNytt Kultursidan.nu 19/1 2017
Studieförbundens Black Box på WTM’17 KortNytt Kultursidan.nu 23/12 2016
Hurula och Skott lyfter WTM’17 KortNytt Kultursidan.nu 22/12 2016
Erik Lundin och ytterligare 29 till WTM’17 KortNytt Kultursidan.nu 1/12 2016
Broder John och Flora Cash till WTM’17 KortNytt Kultursidan.nu 9/11 2016
Magnus Carlson dragplåster för WTM’17 KortNytt Kultursidan.nu 25/10 2016

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to WTM: Hater sprider kärlek på Arbis (recension)

  1. Pingback: Maffiga Hater värda saligare Munken – KULTURSIDAN.nu