• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Bonjour Lugac till Teater Bråddgatan 34


Bonjour Lugac. Ännu artist från Valla folkhögskolas Scenkonstutbildning kommer till Teater Bråddgatan 34.

 

”Atmosfäriskt clownteaterspel”

 

NORRKÖPING En mångkunnig clown och hans klocka. Bakom familjeföreställningen Bonjour Lugac, som gästar Teater Bråddgatan 34 på lördag och söndag, står Mattias Johansson som gick ut Valla folkhögskolas Scenkonstutbildning förra våren.

Fysisk teater, musik, clowneri, poesi, eld – allt som andas fantasi ryms i Valla folkhögskolas tvååriga Scenkonstutbildning. Dansföreställningen Crossroads, Teater Imbas halvgalna Disneyversioner, Alexandra Eklöfs inspel hos Teater Fenix…  Så varför inte lite magi också.

Bonjour Lugac är en föreställning där du kan förvänta dig goda skratt och ett atmosfäriskt clownteaterspel med många överraskningar”, berättar Mattias Johansson.

Bonjour Lugac var en av Scenkonstelevernas examensföreställningar ”A Cart of Art” på Teater Bråddgatan 34 i början av juni 2018. Då en poetisk clownföreställning om franskbelgiska skumbadspoeten och stradivariusfiolfilosofen Jean-Pierre Von Jan-Luc af Lugac riktad till vuxenpublik.

Därefter har aktören Mattias Johansson utvecklat föreställningen och riktar Bonjour Lugac mot familjepublik. I somras spelade han den som sommarteater utomhus.

”På scenen möter vi Lugac som är en resande musikgatuartist som också kan bjuda på ett och annat trolleritrick.”

Clownen Lugac har en växande samling av musikinstrument i sin väska, som han gärna öppnar och visar publiken. En viktig roll spelar vännen Ticktock, som är en klocka. Huruvida Ticktock är bra på tiden är oklart men bra på andra sätt:

”Ibland delar Ticktock med sig av sina spontana tankar och visa ord.”

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Pressfoto: Mattias Johansson

TEATER BRÅDDGATAN 34 Norrköping

9–10 mars 2019 kl 15
Bonjour Lugac
Clownteater med musik, tyst teater, magi med Mattias Johansson

LÄNKAR
Teater Bråddgatan 34 hemsida Facebook
Valla Scenkonst hemsida Scenkonst  Facebook
Klassisk barnteatervår mot premiär listan Kultursidan.nu 1/2 2019
A Cart of Art med Valla Scenkonst reportage Kultursidan.nu 31/5 2018

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.