• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Arman Sedic tar fart i Livekarusellen


One-man-band. Singer/ songwritern Arman Sedic ger ny fart åt Livekarusellen när det är dags för Turnéstopp två. På onsdag spelar han på Mångfaldshuset i Norrköping.

 

”Melodi, textrad, några ackord”

 

NORRKÖPING Dags för Turnéstopp 2. Med gitarren i hand och loop-pedalen under foten njuter singer/ songwritern Arman Sedic av resan i Livekarusellen.

Längst ner hittar du listan till alla 36 musikakternas runda under turnéstoppet. Arman Sedic är med i Pool 3 som inleder på Mångfaldshuset i Norrköping nu på onsdag.

Arman Sedic

Akustisk gitarr och sång

Genre
Singer/ Songwriter

Hemort
Norrköping

 

Vad betyder sången för dig? 
Betyder jättemycket, det är ju ett av mina viktigaste instrument, och utan den skulle jag inte kunna göra det jag håller på med nu. Det är ett sätt att uttrycka känslor på, och det är genom sången jag förmedlar mina texter.

När började du sjunga på allvar? 
Jag har väl egentligen alltid sjungit parallellt med att jag spelat gitarr ända sen jag var liten, men gitarren har nog funnits där längre. Om jag minns rätt så var jag kanske runt 7-9 år när jag började inspireras av olika band och artister och började lära mig deras låtar, både rapp och sång.

Första gången jag sjöng inför publik var nog i sexan, vilket jag minns mycket väl. Min musiklärare ville verkligen att jag skulle sjunga Kal P Dals ”Blåa skor” och först tänkte jag att han var helt från vettet. Jag ville inte göra det, speciellt inte den låten, men han fick mig att göra det ändå och egentligen så hjälpte han mig bara, eftersom att det var efter det som jag började uppträda med min sång också. Så när jag var runt 12 år skulle jag säga att jag började sjunga på allvar.

 

Arman Sedic
Bara egna låtar i Livekarusellen. Arman Sedic jobbar mycket med arrangemangen, är lite av en perfektionist.

 

Du var med i Kulturskolans Melodifestival när du gick i nian. Vad betydde det för dig?
Det betydde väldigt mycket för mig eftersom det var första gången som jag fick stå på en så stor och professionell scen. Hela den produktionen är ett jättebra och professionellt initiativ, som verkligen ger en inblick i musikens värld, och jag är väldigt tacksam för den möjligheten. Det är väldigt häftigt att få sin egenskrivna låt ackompanjerad av ett stort och duktigt band bakom sig för första gången. Så det är absolut något som ligger mig varmt om hjärtat och som jag kommer fortsätta följa varje år framöver.

Förra året hade jag även möjligheten att uppleva det hela från ett nytt perspektiv, då jag satt i juryn.

Bara egna låtar eller gör du covers också? Hur jobbar du med att utveckla låtarna (i båda fallen)
Jag försöker slänga in en cover varje spelning. Tycker det är roligt att spela andras låtar som jag inspireras av också.

Eftersom att jag uppträder med en loop-pedal så lägger jag ner mycket tid på att arrangera låtarna. Jag brukar se den färdiga låten utifrån hur jag vill ha den framförd av ett band, och därifrån plockar jag ut de viktigaste komponenterna så som basgångar, trumkomp, nyckelmelodier i låten, stämmor. Allt detta blir tillsammans grunden för mitt egna lilla one-man-band som består utav mig, en gitarr och en pedal.

När det kommer till att skapa egna låtar från grunden så börjar det oftast med att en melodi, en textrad eller några ackord dyker upp som jag fastnar för och som jag vill fortsätta på och göra någonting utav. Då jobbar jag med texten och musiken parallellt med varandra tills jag känner att det låter riktigt bra.

Jag jobbar tills den där speciella känslan träffar mig, när man tycker att något man gjort låter så bra så man blir otroligt glad och exalterad, får värsta confidence boosten och vill bara fortsätta tills det blir ännu bättre. Det är just den känslan man lever för och också därför som man fortsätter skriva musik, och det tror jag är gemensamt för alla som skapar musik.

 

Arman Sedic
Säg inte adjö. Arman Sedic fick en topplacering i niornas mello 2017. Nu är han med i Livekarusellen, där startfältet är så mycket större, för andra året.

 

Du var med i Livekarusellen förra året också. Vad gav det dig?
En massa självförtroende och erfarenhet framförallt. Även här får man en inblick i musikvärlden där man får känna på hur det är att genomföra en mindre turné, med allt från förberedelser till framträdande.

Man får känna på både det som är mindre roligt, när det inte går som man tänkt sig, men också glädjen i det hela när allt faller på plats vilket är jättebra erfarenheter att ha med sig.

Vad vill du uppnå med din medverkan i Livekarusellen i år?
Helst vill jag uppnå perfektion varje spelning eftersom att jag är så petig av mig, men samtidigt så vet jag ju att det här är en resa där meningen är att man ska utvecklas och bli bättre som artist, vilket jag förstås strävar efter.

Vill fortsätta plocka med mig ännu mer erfarenheter och självförtroende och försöka njuta av resan så mycket som möjligt.

Samtidigt vill jag även underhålla och beröra publiken med min musik och få dem att njuta och ha kul under mina spelningar också. Sen är det ju förstås sjukt kul om man kommer långt rent tävlingsmässigt också.

Vad heter låtarna du ska köra på Turnéstopp 2?
Det blir bara egenskrivna låtar, bland annat She Doesn’t Want It och Don’t Say Goodbye.

© Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

ÖSTERGÖTLAND

Vintern-våren 2019
Livekarusellen & Danskarusellen
Arr: Studiefrämjandet

TURNÉSTOPP 2

6 mars 2019 kl 19
– Pool 3 – Mångfaldshuset, Norrköping

18 Horses Norrköping
Hip hop

Alfred YAO Valdemarsvik
Punk

Arman Sedic Norrköping
Singer/Songwriter

Joel P Linköping
Hip hop

RED:DOT Linköping
Japansk rock

Tim Stensson Palm Östra Eneby
Singer/Songwriter

7 mars 2019 kl 19
– Pool 4 – L’Orient, Linköping

Holiday Robbers Norrköping
Pop/Rock

Jamsällskapet Linköping
Pop/Rock

Jessica Christina Linköping
Singer/Songwriter

Moon Amid Branches Åtvidaberg
Indierock

Out of Mind Norrköping
Indierock

Rikard Norman Norrköping
Singer/Songwriter

The Suffragettes Linköping
Punk

15 mars 2019 kl 19
– Pool 2 – Blacka Musik, Skärblacka

Borderline Norrköping
Rock

De Figuur Norrköping
Stoner

Know Thyself Linköping
Metal

RUN Skärblacka
Pop/Rock

Varices Norrköping
Metal

15 mars 2019 kl 19
– Pool 5 – Focus fritidsgård, Söderköping

Angelica Norrköping
Singer/Songwriter

Etain Linköping
Pop/Rock

Joffe Norrköping
Singer/Songwriter

Leos Norrköping
Pop/Rock

Mikael Hållander Linköping
Singer/Songwriter

Replay Linköping
Pop/Rock

15 mars 2019 kl 19
– Pool 6 – Råssla fritidsgård, Norrköping

Holiday Robbers Norrköping
Pop/ Rock

Refvens Grund Norrköping
Punk

Sam Dale Norrköping
Singer/Songwriter

Simon Lindström Linköping
Indiepop

Skvallertorget Norrköping
Indiepop

22 mars 2019 kl 19
– Pool 1 – Arbis kulturhus, Linköping

David Gustafsson Linköping
Singer/Songwriter

Kromosomen Motala
Punk

Niklas Kay Motala
Singer/Songwriter

RebEllinor Malmslätt
Singer/Songwriter

REFLECTO Mjölby
Annan musikstil

Sunny John’s Linköping
Punk

LÄNKAR
Arman Sedic Facebook
Livekarusellen kalender Facebook

Leos ser fram mot Turnéstopp 1 + listan reportage Kultursidan.nu 30/1 2019
Katapult med musik & grrlpower reportage Kultursidan.nu 21/1 2019
Katapultstart för putsad Livekarusell reportage Kultursidan.nu 16/1 2019

Dags för niornas eget mello i Flygeln reportage Kultursidan.nu 26/4 2017

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Arman Sedic tar fart i Livekarusellen

  1. Pingback: Skvallertorget till semi i Livekarusellen – KULTURSIDAN.nu