• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Demonstrera i och för Strömparken

Strömparken i dag. Med ett sjuvåningshus som reser sig vid häcken krymper de fria ytorna.
Strömparkens bevarare vill hellre att parkeringsplatsen görs om till parkområde värt namnet.

 

Ta med kaffekorgen hit på onsdag!

 

– Vi är några stycken som ringer runt till alla som har skrivit under ett yttrande mot att bebygga Strömparken. Sylva Hedell tänker visa de politiker och stadsplanerare som vill bebygga Strömparken att det finns Norrköpingsbor som sätter sig emot planerna på ett stort bostadshus vid Gamla Rådstugugatans ände vid Refvens grund.

90 personer har skrivit yttranden till kommunen och ytterligare 220 har undertecknat namnlistor mot byggplanerna. Det är dem hon i första hand försöker nå, men uppmanar alla Norrköpingsbor som vill bevara Strömparken att komma till demonstrationen vid onsdag lunch, alltså på Nationaldagen.

– 2005 var alla partier överens om att Strömparken skulle vara park. 2010 har det vänt, stadsplaneringskontoret har lagt förslaget om att bygga, men utan någon politisk diskussion. Politikerna är mähän, utbrister Sylva Hedell som själv är fritidspolitiker i kommunfullmäktige och socialnämnden men understryker att det är som privatperson hon engagerar sig.

Hon är övertygad om att många fler Norrköpingsbor än de som skrivit på vill bevara Strömparken. Sylva Hedell upprörs över argumentet att ett hus blir snyggare än den parkeringsplats som för närvarande ryms i området, som om det inte finns fler alternativ för marken – som park.

– Jag hoppas vi blir så många som möjligt på onsdag. Ta med kaffekorgen! Annars kan man köpa fika i Cityfiskes stuga.

För visst är en enkel fika i parken just rätt demonstrationsmetod.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

 

  • STRÖMPARKEN Norrköping

  • Onsdag 6 juni 2012 kl 12
    Demonstration för Strömparken

 

LÄNKAR
Protestera mot planerna på husbygge i Strömparken! artikel Kultursidan.nu 10 maj 2012

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Demonstrera i och för Strömparken

  1. Pingback: Känn dig hemma | KULTURSIDAN.nu