• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

100 % Dragshow inleder Skandiataterns höst (reportage)

Då var det dags igen. Pojkarna och flickorna i 100 % Dragshow samlade för gruppfotografering.

”Judit och Judit” spelar fars och Strindberg

 

På fredag är det dags för nypremiär på 100% Dragshow på Skandiateatern, Chopp Events egenproducerade svar på Christer Lindarw & co. Kultursidan.nu skrev i sin recension: ”Om Carina Perenkranz Shirley Valentine drar rejält åt det seriösa hållet kan vi lugnt betrakta 100 % Dragshow som en underhållningens rejäla återställare. Inte en person på scenen är vad han/hon/hen ger sig ut för att vara.”

Dragshowen, som även har inslag av burlesque, spelas vid 11 tillfällen i höst.

Skandiateatern har under det senaste året utvecklats till en fullödig repertoarteater i det något mindre formatet. Chopp Event, alltså teaterdirektörerna Carina Perenkranz och Pontus Helanders produktionsbolag, står för kärnan i innehållet och kompletterar med gästspel, främst stand up.

Carina Perenkranz gjorde succé i våras med monologen Shirley Valentine. Nu har hon tagit ut Shirley på turné runt om i landet, turnépremiär i Nybro häromdagen. På Skandiateatern blir det nypremiär den 2 oktober, totalt 4 föreställningar på hemmaplan.

Tonight Musicals var den tredje publikfavoriten under våren och den kommer att sättas upp vid 4 tillfällen med premiär den 6 oktober.

Så långt favoriter i repris men i slutet av oktober kommer nya komedin Grymt galet där ”Judit och Judit”, alias Carina Perenkranz och Pernilla Parszyk i Com Hem-reklamen, står på scenen tillsammans med Pontus Helander och Anders Håkansson. Men nej, det blir inte som Judit och Judit vi får se tjejerna, de har andra roller att spela i Grymt galet som ges 9 föreställningar.

Utöver teaterns egna produktioner så blir det gästspel, Norrköpingssonen Marcus Krunegård gästar Skandiateatern den 1 november. Stand up är sedan början ett signum för Skandiateatern, först ut är Yvonne Skattberg med Alla har ADHD.

Strindbergåret märks även på Skandiateatern. Två enaktaregör en helafton i oktober då Carina Perenkranz och Pernilla Parszyk spelar Den starkare medan Nicke Wagemyr gör en monolog av novellen Ett halvt papper.

Nicke Wagemyr dyker förresten upp redan på eftermiddagen den 27 september med en konsert kallad New York, New York – Min lilla stad, en hyllning till Frank Sinatra. Låtar som All of me, Fly me to the moon och liknade utlovas.

På Kulturnatten blir det Körmaraton, evenemanget som tidigare brukat hållas i Hörsalen flyttar snett över gatan.

Text: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

 

  • SKANDIATEATERN Norrköping

  • September 2012
  • 21, 22, 27, 28 september
    100 % Dragshow
    Show med Chopp Event
  • 26 september
    Alla har ADHD
    Stand up med Yvonne Skattberg
  • 27 september
    New York, New York – Min lilla stad
    konsert med Nicke Wagemyr
  • 29 september
    Körmaraton
    Helkvällskonsert med många lokala körer

 

LÄNKAR
Skandiateatern hemsida
Carina Perenkranz segrar med Shirley Valentine recension Kultursidan.nu 11/2 2012
100 % Dragshow kittlar med glimten i ögat recension Kultursidan.nu 6/3 2012
Tonight Musicals fyllt av godis recension Kultursidan.nu 26/3 2012

FLER BILDER FRÅN KOMMANDE NYPREMIÄRER – KLICKA

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.