• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Louice Ottosson fick Thalia och stipendium (reportage)

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/8108346277/[/flickr]

Stämningstoner. Louice Ottosson tackade för stipendiet genom att spela för jubilerande Sällskapet Thalias vänner.

 

”Lovande ung artist”

 

I lördags mottog artisten Louice Ottosson Sällskapet Thalias Vänners stipendium när Sällskapet firade sitt 90-årsjubileum. Sällskapet delar årligen ut ett stipendium till unga lovande artister som främjar den vis- och scenkonst som sällskapet företräder och den här gången gick den lilla statyetten och stipendiet på 5.000 kronor till Louice Ottosson.

Louice har efter sina musikstudier vid De Geergymnasiet i Norrköping studerat dans, sång och teater under 3 år vid Performing Art School i Göteborg. Den första stora rollen var mot Bruno Mitsogiannis i Me and my girl på Arbis sommaren 2008. Efter avslutade studier i Göteborg har hon återvänt hem och varit synnerligen aktiv med musik, sång, teater och dans.

Styrande mästaren i Sällskapet Thalias Vänner Leif V Eriksson överlämnade utöver penningsumman ett diplom och en miniatyrstatyett till Louice Ottosson. Som tack slog sig Louice ner vid tangenterna och spelade för jubilaren.

Text: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

 

LÄNKAR
Sällskapet Thalias vänner hemsida
Louice Ottosson Myspace
Flitiga Louice Ottosson årets Thaliastipendiat reportage Kultursidan.nu 5/10 2012

 

FLER BILDER FRÅN STIPENDIEUTDELNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157631818667394″]

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.