• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Flitiga Louice Ottosson årets Thaliastipendiat (reportage)


Popmusik från hjärtat och med sväng. När Louice Ottosson spelar musik låter hon latinon, jazzen och bluesen komma in.

 

Nytt elpiano och konserthyra för pengarna

 

Debutskiva, nyårsrevy, Strindbergs Påsk, sommarrevy, pigan Lina, musikgig. Flitiga Louice Ottosson har en spelglädje som spiller över scenkanten. Hon har hunnit med mycket under året som gått sedan hon avslutade tre års studier vid Performing Arts School i Göteborg och kom hem till Norrköping. I höst blir det ännu mer.

Fliten och den glada energin har inte undgått Sällskapet Thalias vänner som i veckan utsåg Louice Ottosson till 2012 års mottagare av Thalias stipendium som går till unga lovande artister som främjar den vis- och scenkonst som sällskapet företräder. Stipendiet på 5.000 kronor delas ut när Thalias vänner firar sitt 90-årsjubileum 20 oktober. Vad ska du använda pengarna till?

– Pengarna kommer väl till pass då jag just köpt ett lite dyrare el-piano. Men jag planerar också att i vår kanske arrangera en konsert med mig och lite fler band och då ta lite av dessa pengar till hyra och liknande, svarar Louice Ottosson som känner sig mycket hedrad.

Frågan är om Louice inte var sommarens flitigaste scenarbetare. Hon var med i Kråkan på rymmen, spelade pigan Lina i Emil i Lönneberga (tillsammans med Thalias vänners ”styrande mästare” Leif V Eriksson) och var dessutom ledare för Chopp Events artistcamp för ungdomar. Ändå hann hon med att uppträda med sin egen musik i GiG i Knäppingsborg tillsammans med sitt band. Hur låter din egen musik när du spelar?

– Det är popmusik från hjärtat med influenser av latino, jazz och blues och med mycket sväng!, svarar Louice Ottosson som sjunger, spelar piano och gitarr. Ofta tillsammans med Josef Ask, Sofia Rask och Micaela Petersson.

De senaste veckorna har Louice repat med musikteater Gulasch, men också med Adam Tillberg och Angelworks. På länets kulturutbudsdag Scengalej i onsdags visade Gulasch smakprov ur sin nya barn- och familjeföreställning Vad är du bra på? Som innehåller mycket sång och musik förstås. En sak till Louice är bra på är att tala baklänges! Spelas på Teater Bråddgatan 34 i början av november.

– Utöver det så medverkar jag även i Adam Tillbergs produktion Utanför mitt fönster som snart har premiär på Teater Bråddgatan 34.

I den föreställningen, som betecknas som svart komedi, spelar Louice Ottosson huvudrullen Josefin vars pojkvän Roger inte gillar att hon pratar med arbetskamraten Samir. Premiär 25 oktober.

Revy, barnteater, dramatik, komedi, musik, musikal – vad vill du ha mest av i framtiden

– Jag kan liksom inte utesluta något. Vill kunna kombinera allt. Men musiken är ett stort mål att komma vidare med just nu. Att få ut den till en bred lyssnarskara, ja det är nog mitt högsta mål!

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund och Jin Demulan


LÄNKAR
Sällskapet Thalias vänner hemsida
Louice Ottosson Myspace
Louice Ottosson med vänner på GiG i Knäppingsborg recension Kultursidan.nu 13/7 2012
Andra akten bäst i lokalkryddad Kråkrevy på rymmen recension Kultursidan.nu 13/6 2012
Välsnickrad premiär för Emil i Värmekyrkan recension Kultursidan.nu 4/6 2012
Heder åt Petterssons Påsk på Arbis! recension Kultursidan.nu 2/4 2012
Holmertz mixar galna gubbar med sköna sångare recension Kultursidan.nu 6/1 2012

 

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Flitiga Louice Ottosson årets Thaliastipendiat (reportage)

  1. Pingback: Louice Ottosson fick Thalia och stipendium (reportage) | KULTURSIDAN.nu