• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

100.000 klick – Läsarnas 10-i-topp 2013

Stadens bakgård. Martin Hultberg presenterade K7:s planer på en liten sensommarfestival. East backyard festival blev mycket lyckad. Men nästa år är parkeringsplatsen troligen en byggarbetsplats.

 

Det angelägna och det nära

 

100.000 klick år 2013. Den exakta siffran är – en dag före årets sista dag – 99.909 klick (det blev 100.193 till slut). 2012 passerade vi 70.000 besök, ett rejält skutt upp från 2011 års 41.010. Räkna med att Kultursidan.nu kommer att nå ännu fler besökare under det kommande året 2014.

Vi publicerade 443 artiklar om kultur och nöje i Norrköping med omnejd år 2013. Vi har rapporterat från kulturpolitiska stämningar och svängningar i både Strömparken och Hörsalen. Idogt har vi bevakat teaterpremiärer och konstutställningar. Vi har trampat i lervällingen på Bråvalla, följt Titanics resa ner i havsdjupet och sett Chopp event landstiga på Strömsholmen.

Vi har intervjuat världsstjärnan Rufus Wainwright med samma intresse som amatörteaterfamiljen Andersson hemma i Lindö. Samt läst böcker skrivna av lokala författare. Och intervjuat dem.

 


Thomas Nybom och hans bok toppas läsarnas lista.

 

Vad var då mest och bäst under 2013? Läsarnas klick ger svaret: det angelägna och det nära, de som redan har vänner och vet att samverka med sociala medier. Författaren Thomas Nybom har nått långt utanför Snöveltorps gränser med berättelsen om familjens kamp för dottern som har ett funktionshinder.

Nyheten om att K7 arrangerade East backyard festival nådde många, inte minst tack vare arrangörens egen Facebooksida. Även reportaget från själva folkfesten nådde en stor publik.

 


Dominerar. O groups Burlesque på Bredgatan 54 lockar många.

 

Arbis blev slutligen Bredgatan 54, renoveringen av huset går längre än till bara återställande tack vare en djärv inredning i kontinental stil. Burlesquen, arrangerad av O group, som nu gått in på andra året har blivit en succé. Så gott som dagligen länkar sökmotorerna fram våra reportage från tidigt i höstas.

Ulrika och Peter Malmbergs uppsättning Fjäril med förhinder som visades i Värmekyrkan i våras är mer än musik. Det är en berättelse som berör på djupet. Om detta vittnade även de som såg reprisen på Arbis i oktober.

 


Sängbordet ”Stol” av Stina Nilsson.

 

Många vänner har Stina Nilsson, produktiv författare och konstnär som vi ofta haft anledning att skriva om. Den lilla utställningen på Popsi är den enskilda utställning som nått flest läsare under året.

Även Kalle Baahs vänskara är trogen – de som läste om deras spelning i Flygeln i våras fick en gedigen historieskrivning på köpet.

De estetiska gymnasielinjerna når också långt – De Geergymnasiet längst i kraft av sin storlek, vårens musikal Spelman på taket intar sista platsen på årets tio-i-topp-lista.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Ann-Charlotte Sandelin, Melinda Reyes Hiltunen, Hjalmar Mårdh, Robert Betts, Kent Renåker

LÄSARNAS 10 i TOPP 2013

2.702        I dina ögon mot samhällets syn på ADHD länk
1.908        I dina ögon av Thomas Nybom (recension) länk
1.546        K 7 fixar folkfest på bakgården länk
1.203        Allomfamnande Burlesque på Arbis länk
789          Musikfest mitt i stan med K7 länk
703          Fjäril med förhinder en helhet i Värmekyrkan (recension) länk
655          Hemma hos Stina Nilsson på Popsi länk
609          Musikhistoria med Kalle Baah i Flygeln länk
587          Killarna kommer till höstens Burlesque länk
582          Marcus Fyrberg spelar Tevye i Spelman på taket länk

FLER BILDER FRÅN 2013 – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157639198095636″]

Bookmark the permalink.

Comments are closed.