• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Familjen Schylström på Knäppingsborg (recension)

Axel Schylström
Snart börjar det. Axel Schylström under ett ögonblick av koncentration före spelningen.

 

Trevligt sensommarjam med pophits

 

Sommarens sista GiG. Trots sensommarkyla spelade en glad Idol-familj pophits i Knäppingsborg på onsdagskvällen. ”Jag har gjort honom”, sa stolta pappan och basisten Mats Schylström om sonen och sångaren Axel Schylström.

– Stort välkommen hit, önskar Norrköpingssonen Axel Schylström, och lägger sedan till att han egentligen hade tänkt säga ”varmt” välkommen.

– Men det sket sig på den punkten.

 

Axel Schylström
Basen. Pappa Mats Schylström.

 

Efter öppningsnumret Marvin Gaye av Charlie Puth tackar han för att publiken kommit till Knäppingsborg för att se honom sjunga med familjen: brorsan Nils Schylström på gitarr och pappan Mats Schylström på bas.

– Trots att det är typ 20 minus och OS på tv inne i värmen.

Själv fryser Axel ”som fan” men fyrar av hits som Torn (Natalie Imbruglia), Dör för dig (Danny Saucedo), Hallelujah I Love Her So (Ray Charles), Rude (MAGIC!) och Gubben i lådan (Daniel Adams-Ray). Repertoaren är mestadels pop, men på både svenska och engelska.

Axel Schylström slog igenom i Idol 2015, som jag personligen inte följde, men en kvinna i publiken avslöjar för mig att han inte var en av de bästa från början – utan en som utvecklades mycket under tävlingens gång.

Jag tycker att han är en duktig sångare, särskilt när han tar i, och hans naturliga rispighet i rösten utmärker den. Speciellt till covern av Justin Biebers Love Yourself får han publiken med sig; vi klappar takten. Tidigare har det varit lite småstel stämning, även om mycket folk uppenbarligen kommit inte bara för att sitta på Hälsofreaks uteservering.

– Har ni kanske druckit för lite? frågar Axel vid ett tillfälle.

Men i slutet av spelningen erkänner han att trion inte väntat sig en sådan stor publik:

– Vi är bara en familj som ställde sig och jammade lite.

 

Axel Schylström
En kille och hans gitarr. Bäst under kvällen är Snälla bli min av Maggio och egna singeln Förändra mig.

 

Han verkar uppriktigt glad och stämningen är numera uppsluppen. Folk både sitter och står samlade för att lyssna, och Axel tvingas till slut framföra ett extranummer helt ensam efter publikens jubel och familjemedlemmarnas ”svek”.

– Ni får ge mig några sekunder, för det här blir helt spontant nu, säger han, när både Nils och Mats Schylström lämnat scenen.

Avslutar gör han – efter en stunds fundering – med I Don’t Want To Be, en låt han tydligen sjungit i en Idol-audition, men bäst under kvällen är tolkningen av Veronica Maggios berörande Snälla bli min och den egna singeln Förändra mig.

Det kärleksfulla skämtandet med pappan och hans maracas är småcharmigt, men till nästa gång borde de nog förbereda fler låtar så att de räcker till mer än en timme (inklusive paus). På Facebook-evenemanget stod det i alla fall att tremannabandet skulle spela i två timmar, och publiken verkade inte vänta sig ett slut ännu. Lite tråkigt också att Axel inte hade fler egna låtar, men urvalet av andras musik var passande för en trevlig sensommarkväll. Kyla och OS till trots.

© Text: Melinda Reyes Hiltunen
© Foto: Carl Adam Tillberg

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

KNÄPPINGSBORG Norrköping

17 augusti 2016
Axel Schylström
Axel Schylström, sång och gitarr, Nils Schylström, gitarr, och Mats Schylström, bas
Arr: GiG i Knäppingsborg

PROGRAM
15/6 Åsa Sjöberg, Fredrik Ingå och Niclas Lindblom
22/6 Westerburgh & Micaela
29/6 Bro’s Irish
6/7 Säsongarna
13/7 Malin Ekstrand Trio
20/7 Joakim Leion
27/7 Palig Oroulian/George Gustafsson
3/8 Lilly Wiking
10/8 Lovisa Jennervall Quartet
17/8 Axel Schylström

LÄNKAR
GiG info
Lyckligt upptempo med Bro’s Irish på GiG recension 30/6 2016
GiG med tryck – Westerburgh & Micaela recension Kultursidan.nu 23/6 2016
GiG-sommaren kom med Åsa Sjöberg recension Kultursidan.nu 16/6 2016
Långa listan till musiksommaren 2016 LISTA Kultursidan.nu 11/6 2016

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.