• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

DUoJAzz sist i Laurentiis sommarmusik

DUoJAzz
Jazztrio. DUoJAzz med Ann-Christin Hallgren och Jerker Hårdänge var för kvällen förstärkt med basisten Bosse Lindström.

 

En röst utan begränsningar

 

RECENSION/ SÖDERKÖPING DUoJAzz, Ann-Christin Hallgren och Jerker Hårdänge, inledde säsongens sista sommarkonsert i S:t Laurentii kyrka med en psalm, Fride Gustavssons Nu är det härligt att leva. Duon var för kvällen utökad med basisten Bosse Lindström.

Det som bjöds under den timslånga konserten var jazz för hela slanten. Personligen hade jag gärna hört lite mera omväxling i programmet, nu blev det tämligen enahanda.

 

Ann-Christin Hallgren
Gränslös. Ann-Christin Hallgrens röst svingar sig upp och ner i tonvärlden.

 

Ann-Christin Hallgrens röst verkar vara helt utan begränsningar. Makalöst säkert och avspänt svingar hon sig upp och ner i tonvärlden. Samspelet med Jerker Hårdänge är tätt ihopvävt utan minsta glipa. Han gav oss också några mycket fina gitarrsolon.

Mycket av det som framfördes var kända låtar. Till exempel Gershwins Summertime ur operan ”Porgy and Bess”. Waltz for Debby av Bill Evans där Beppe Wolgers har översatt Gene Lees engelska text till svenska, kallat låten Monicas vals och tillägnat den Monica Zetterlund.

Och så den finstämda Tillägnan av Monica Dominique med text av Lars Forsell. Som avslutning Duke Ellingtons välkända Almighty God.

Nu är det slut med kyrkans sommarkonserter för i år. Alltigenom professionella artister har medverkat. Kanske att man kan önska lite större variation till nästa sommar. Av årets sex framträdanden bestod fem av en duo.

Och, för att passa på att framföra ännu ett önskemål, det skulle inte sitta fel med någon form av presentation av solisterna på programbladen i fortsättningen.

© Text: Bibi Friedrichsen
© Foto: Boy Svedberg

BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

DUoJAzz

S:T LAURENTII KYRKA Söderköping

2 augusti 2018
DUoJAzz
Musik i sommarkväll

Ann-Christin Hallgren, sång
Jerker Hårdänge, gitarr
Bosse Lindström, bas

LÄNKAR
Ann-Christin Hallgren hemsida
Svenska kyrkan i Söderköping hemsida Facebook
Världsartister till S:t Laurentii kyrka reportage Kultursidan.nu 11/7 2018
Elfridakvartettens skönspel i S:t Laurentii recension Kultursidan.nu 8/7 2018
Ann-Christin Hallgrens Sacred Concert recension Kultursidan.nu 22/12 2016

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.